fbpx
SACCO BLOG

Salone del Mobile Milano 2024: spațiu pentru a fii surprinși

Pagina Blog Salone del Mobile 2024 design interior Sacco Design
AUTHOR: SACCO

Din 16 până pe 21 aprilie, lumea designului se întâlnește la Rho Fiera în cadrul celei de-a 62-a ediții a Salone del Mobile Milano, un eveniment care știe să vorbească la nivel mondial prin limbajul internațional al designului și care găzduiește peste 1900 de expozanți. Salone del Mobile își propune să surprindă și să inspire, iar anul acesta promite să fie mai captivant ca niciodată.

Înființat în 1961, Salone del Mobile Milano este mai mult decât o simplă expoziție de mobilier. Este un loc de întâlnire al creativității și inovației, unde designul devine o experiență vie și palpabilă. Ediția din 2024 continuă să pună accentul pe evoluție și adaptare, într-un context în care schimbările din lumea noastră sunt tot mai rapide și mai complexe.

Pagina Blog Salone del Mobile 2024 design interior Sacco Design

Cuvântul de ordine al noii campanii, ‘Where design evolves‘, nu este doar un slogan, ci reprezintă un parcurs de transformare pe care, sub președinția Mariei Porro, Salone del Mobile a dorit să-l inițieze pentru a oferi cea mai bună experiență vizitatorilor. 

Pagina Blog Salone del Mobile 2024 design interior Sacco Design
Pagina Blog Salone del Mobile 2024 design interior Sacco Design

Una dintre cele mai așteptate noutăți ale acestui an este reconfigurarea spațiilor dedicate la Eurocucina și Salone Internazionale del Bagno. Cu un nou layout semnat de Lombardini22, aceste pavilioane vor oferi vizitatorilor o experiență mai fluidă și mai memorabilă. În plus, directorul general al studioului, Juri Franzosi, a subliniat importanța elementului surpriză în crearea unei atmosfere captivante. Cu ajutorul neuroștiințelor, organizatorii au reușit să creeze trasee expoziționale care nu doar economisesc timp, ci și îmbogățesc experiența vizitatorilor.

Pagina Blog Salone del Mobile 2024 design interior Sacco Design

Instalațiile artistice la Salone del Mobile 2024
surse de inspirație

Salone del Mobile, Milano 2024 nu este doar despre mobilier și design funcțional. Trei instalări speciale aduc o notă suplimentară de inovație și inspirație. În centrul atenției se află Eurocucina, unde se explorează intersecția dintre design și gastronomie. Cu ajutorul a șase reviste internaționale de food design și a unui grup select de artiști și bucătari, vizitatorii sunt invitați să descopere perspective noi asupra alimentelor și designului culinar.

Pagina Blog Salone del Mobile 2024 design interior Sacco Design

De asemenea, instalarea „Interiors by David Lynch. A Thinking Room” promite să fie o experiență de neuitat. Cele două camere speculare create de celebrul regizor explorează limitele dintre realitate și imaginație, oferind vizitatorilor o incursiune fascinantă în lumea sa misterioasă și stranie.

În sfârșit, „Under the Surface” aduce în prim-plan o temă vitală: utilizarea sustenabilă a apei. Această instalare, concepută de Accurat, Design Group Italia și Emiliano Ponzi, invită publicul să reflecteze asupra impactului lor asupra resurselor naturale și a importanței unei abordări responsabile.

Pagina Blog Salone del Mobile 2024 design interior Sacco Design

Salone del Mobile Milano 2024 este mai mult decât o simplă expoziție de mobilier. Este o celebrare a creativității umane și a potențialului nelimitat al designului de a transforma lumea în jurul nostru. Cu inovație, inspirație și o doză sănătoasă de surpriză, acest eveniment continuă să fie un punct de referință pentru industria globală a designului.

Dacă ai urmărit deja pe YouTube Sacco Design la Salone del Mobile 2023, te invităm să ne urmărești și în acest an, când vom fi acolo pentru a descoperi și selecta împreună cele mai captivante piese de design de adus în Cluj. În următorul articol, vom explora și Fuorisalone: arta din afara Salone del Mobile.

Ciao, ti aspettiamo🤍

Share via:

PENTRU O EXPERIENȚĂ MAI BUNĂ PE SITE PUTEM COLECTA DATELE TALE PERSONALE.
1 Step 1

Programează o întâlnire
O să te contactăm pentru a confirmă

Prefer contact prin:Alege o optiune
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Share via
Copy link