fbpx
SACCO BLOG

Sacco Design – Dealer Oficial Gebrüder Thonet Vienna în România

AUTHOR: SACCO

Suntem încântați să vă anunțăm că Sacco Design este acum dealer oficial Gebrüder Thonet Vienna în România. Această colaborare aduce în prim-plan un brand cu o tradiție impresionantă în arta meșteșugului și designul de mobilier.

Pagina Blog Thonet design interior Sacco Design

Tehnica de curbare a lemnului: O moștenire ancestrală

Tehnica de curbare a lemnului este o metodă străveche prezentă în meșteșugurile mai multor civilizații, dar perfecționată și popularizată de Michael Thonet. Observând că lemnul proaspăt este mai flexibil decât cel uscat, Thonet a dezvoltat o tehnică inovatoare care exclude utilizarea adezivului. În 1842, Thonet a brevetat această metodă revoluționară: lemnul de fag, cunoscut pentru fibra sa lungă și uniformă, era tratat cu aburi, îndoit și uscat în forme metalice. Aceasta a permis crearea unor piese de mobilier durabile, elegante și incredibil de ușoare.

Moștenirea Michael Thonet: tradiție și inovație

Michael Thonet (1796-1871) și cei cinci fii ai săi au fost printre cei mai de succes producători de mobilier ai erei industriale. Piesele lor, cum ar fi faimosul scaun N.14, au fost produse în peste 50 de milioane de exemplare între 1850 și 1930. Aceste piese continuă să emoționeze și să atragă noi generații datorită designului lor atemporal și calității excepționale a execuției.

Pagina Blog Thonet design interior Sacco Design

Gebrüder Thonet Vienna (GTV) combină tradiția cu inovația, explorând mereu forme noi și oferind soluții de design de înaltă calitate. Folosind materiale de cea mai bună calitate și tehnici meșteșugărești rafinate, GTV creează piese care sunt atât elegante, cât și funcționale.

„GTV este o companie deschisă către viitor, care folosește valorile și experiențele trecutului pentru a crea colecții ce reflectă evoluția timpului nostru.”

Pagina Blog Thonet design interior Sacco Design
Pagina Blog Thonet design interior Sacco Design

Descoperă eleganța Gebrüder Thonet Vienna

Suntem mândri să aducem această moștenire în România. Ca dealer oficial Gebrüder Thonet Vienna, Sacco Design oferă acces la piese de mobilier unice, combinând arta meșteșugului cu inovația modernă. Te invităm să descoperi colecțiile Thonet în showroom-ul nostru. Trăiește aceste capodopere de design.

Ciao, ti aspettiamo!

Share via:

PENTRU O EXPERIENȚĂ MAI BUNĂ PE SITE PUTEM COLECTA DATELE TALE PERSONALE.
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Share via
Copy link