• Sacco Walter

Lampi Flos | Sacco Design

Actualizată în: 4 Febr. 2018

Flos.

Lampa String Light, proiectată de Michael Anastassiades pentru Flos, încredințează interconectarea cablurilor și tensorelor cu sarcina de a desena configurații geometrice izbitoare în spațiu.

Cine nu s-a ciocnit niciodată cu distribuția necorespunzătoare a comutatoarelor și a dispozitivelor de iluminare din locuința lor? De câte ori am dorit să iluminăm o zonă mai degrabă decât pe alta sau să rotim liber mobilierul unei încăperi, indiferent de sursa de lumină?

Cu seria de lumini String, Michael Anastassiades semnează pentru Flos o colecție elegantă de iluminat nomad care reinterpretează tema lămpii suspendate, eliminându-l din constrângerea punctului fix de lumină.

Un fir electric negru, esențial și clar ca un creion, străbate încăperea, atrăgând texturi geometrice în aer care culminează cu sursa de lumină: un difuzor LED în formă de con sau în formă de sferă.

O idee care pare simplă, dar nu este ușor de proiectat și de pusă în producție, care ascunde o cale de a reduce componente, realizată pe forme și materiale. În spatele luminilor de coarde este tendința designerului cipriot pentru semnul minus. Căutarea formei necesare i-a determinat să deseneze conceptul de iluminare și să se concentreze asupra situațiilor fundamentale ale relației cu spațiul din jur.

Rezultatul este o lampă specifică locației, care transformă peisajul acasă cu


câteva gesturi de mare efect vizual, iluminând camerele și obiectele în mod optim.

Structura articulată a firelor tensionate este

comparată cu arhitectura care o adaptează spațiului.

Poetic, funcțional și frumos, seria string light ne cucereste pentru crearea unui design modern și primordial care transformă necesitatea absolută a formelor în limbaj.

O frumusete care nu lasa loc de indoiala: facuta din produse bine asamblate cu detalii perfecte si manopera exclusiva.

În stilul Flos autentic, care între timp continuă cu succes pe calea experimentării prin depasirea limitelor,

a chemat un spirit independent ca Anastassiades pentru a face față producției de serie.


O provocare curajoasă, întreprinsă în echilibrul dintre artă și design, care combină poetica conceptului cu factura inecepibila și calitatea tehnologică a Flos.


Mai multe detalii pe site-ul Flos.

https://flos.com/

Vezi preturile noastre aici.

https://www.sacco-design.ro/promotii-1

87 afișare0 comentariu