top of page
Inapoi

Lampi Flos | Sacco Design

Flos.
Lampa String Light, proiectată de Michael Anastassiades pentru Flos, încredințează interconectarea cablurilor și tensorelor cu sarcina de a desena configurații geometrice izbitoare în spațiu.

Lampi Flos | Sacco Design

Cine nu s-a ciocnit niciodată cu distribuția necorespunzătoare a comutatoarelor și a dispozitivelor de iluminare din locuința lor? De câte ori am dorit să iluminăm o zonă mai degrabă decât pe alta sau să rotim liber mobilierul unei încăperi, indiferent de sursa de lumină?
Cu seria de lumini String, Michael Anastassiades semnează pentru Flos o colecție elegantă de iluminat nomad care reinterpretează tema lămpii suspendate, eliminându-l din constrângerea punctului fix de lumină.
Un fir electric negru, esențial și clar ca un creion, străbate încăperea, atrăgând texturi geometrice în aer care culminează cu sursa de lumină: un difuzor LED în formă de con sau în formă de sferă.

Lampi Flos | Sacco Design

O idee care pare simplă, dar nu este ușor de proiectat și de pusă în producție, care ascunde o cale de a reduce componente, realizată pe forme și materiale. În spatele luminilor de coarde este tendința designerului cipriot pentru semnul minus. Căutarea formei necesare i-a determinat să deseneze conceptul de iluminare și să se concentreze asupra situațiilor fundamentale ale relației cu spațiul din jur.

Lampi Flos | Sacco Design

Rezultatul este o lampă specifică locației, care transformă peisajul acasă cu câteva gesturi de mare efect vizual, iluminând camerele și obiectele în mod optim.
Structura articulată a firelor tensionate este comparată cu arhitectura care o adaptează spațiului. Poetic, funcțional și frumos, seria string light ne cucereste pentru crearea unui design modern și primordial care transformă necesitatea absolută a formelor în limbaj. O frumusete care nu lasa loc de indoiala: facuta din produse bine asamblate cu detalii perfecte si manopera exclusiva. În stilul Flos autentic, care între timp continuă cu succes pe calea experimentării prin depasirea limitelor, a chemat un spirit independent ca Anastassiades pentru a face față producției de serie.

Lampi Flos | Sacco Design

O provocare curajoasă, întreprinsă în echilibrul dintre artă și design, care combină poetica conceptului cu factura inecepibila și calitatea tehnologică a Flos.

Lampi Flos | Sacco Design

Blog

bottom of page