top of page
Inapoi

Evoluția Biroului | Sacco Design

William Clement Stone a spus odată: "Sunteți un produs al mediului dvs. Alegeți astfel mediul care vă va dezvolta cel mai bine spre obiectivul dvs. Sunt lucrurile din jurul vostru care vă ajută spre succes - sau vă rețin.”

Evoluția Biroului | Sacco Design

Asta e ceea ce managerii din întreaga lume se întreabă despre spațiile de birouri de care sunt responsabili pentru organizare. Cum pot crea un spațiu care nu este doar un loc pentru a vă adăposti angajații, ci unul care este un instrument strategic pentru productivitate, colaborare și creștere?
Ceea ce face un birou minunat este diferit pentru fiecare companie. Multe dintre ele au legătură cu cultura unei companii și cu modul în care angajații de acolo lucrează. Iar mediul de birou potrivit poate pune angajații cu situația și motivația potrivită pentru a aborda toate proiectele.
O alternativă pentru a ajuta la încurajarea colaborării spontane a angajaților dvs. este proiectarea spațiului dvs. pentru a permite "overlapping areas", zone suprapuse, ceea ce face ca angajații dumneavoastră să se întâlnească unul cu celălalt. Cum se deplasează angajații dvs. pe tot parcursul zilei? Unde merg? Ce spații le-ar face să se întâlnească mai frecvent? Cercetările de la Universitatea din Michigan au arătat că, atunci când oamenii de știință au lucrat într-un spațiu în care s-au întâlnit unul cu celălalt - în zone cunoscute sub numele de "overlapping areas" - au fost mult mai probabil să colaboreze, atât în interiorul cât și în afara organizației, îmbunătățind de fapt performanța.

Evoluția Biroului | Sacco Design

“Cele mai creative idei nu vor veni în timp ce stați în fața monitorului dvs.", a declarat Scott Birnbaum, Vice Președinte al Samsung Semiconductor. De aceea, cei de la Samsung au făcut planuri de a construi un birou care să includă un spațiu mare în aer liber zone intercalate între etaje care îi încurajează pe angajați să stea și să se amestece în spații comune. Potrivit lui Birnbaum, spațiul nou este "proiectat să nu provoace doar colaborarea, ci inovația pe care o vedeți atunci când oamenii se izbesc".

Evoluția Biroului | Sacco Design

Nu este prea greu să credem că petre-cerea timpului în jurul naturii, cu lumina soarelui și verdeața parfumată, este bună pentru suflet. Dar acum există cercetări științifice pentru a susține această afir-mație. Cercetătorii au descoperit că adăugarea de plante și de verdeață într-un birou poate contribui la creșterea productivității angajaților cu 15%. "Un birou verde comunică angajaților că anga-jatorului lor îi pasă de ei și de bunăstarea lor".

Evoluția Biroului | Sacco Design

Unele companii au început chiar să investească în instalarea de plante și de verdeață în jurul biroului, ajutându-i pe angajați să fie mai fericiți și mai sănătoși (și să crească productivitatea în același timp). De exemplu, biroul Google din Tel Aviv, Israel, are o zona in care sunt amplasate plante de portocale la interior care transformă un spațiu de colaborare altfel normal într-o zonă relaxantă, care te face să simți că stai afară pe o bancă din parc. În plus, toate plantele vii din birou au nevoie de lumină naturală - iar lumina naturală face o treabă excelentă pentru a reduce strălucirea monitorului și pentru a reduce oboseala ochilor.

Evoluția Biroului | Sacco Design

Blog

bottom of page